top of page
חיפוש

מילון היוטיוב הגדול - מא' ועד ת'

  • תמונת הסופר/ת: שרי שאולוב
    שרי שאולוב
  • 18 באוג׳ 2020
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 21 בפבר׳ 2022

רגע לפני שצוללים לעולם היוטיוב כדאי לקחת צעד אחורה וללמוד את עולם המושגים ביוטיוב - חלקם מוכרים מרשתות חברתיות ומנועי חיפוש אחרים, וחלקם יחודיים ליוטיוב. מוכנים? יצאנו לדרך!


תצלום אילוסטרציה של מילון

אנליטיקס - המקום המאחד את כל המידע הסטטיסטי והדמוגרפי על הערוץ שלכם בכלל וכל אחד מהסרטונים בפרט. האליטיקס הם חלק בלתי נפרד מהערוץ וחשוב מאוד לעקוב אחרי הנתונים שלכם שם על מנת להבטיח צמיחה לאורך זמן.

ברירות מחדל - ביוטיוב ניתן להגדיר כל מיני ברירות מחדל שכבר מהרגע שהוגדרו יקצרו תהליכים בעת העלאת סרטונים! תוכלו להגדיר ברירות מחדל לתיאורים, כותרות, תגיות וכו'.

ג - גמל גדול (מודה - לאות ג' נגמרו לי הרעיונות)

דף הבית - נכנסתם ל- YouTube.com ? מזל טוב! אתם בדף הבית של יוטיוב

הרשאות - ניתן לתת הרשאות שונות למשתמשים שונים בערוץ - מהרשאת בעלים, מנהל, ומנהל תקשורתי - שימו לב - רק הבעלים הראשי (ניתן שיהיה רק אחד כזה) יכול לבצע את כלל הפעולות בערוץ.

ולוג - השילוב בין המילים וידאו ובלוג יוצרים את המילה ולוג - מהווה סוג של יומן דיגיטלי ומאפשר לצפוים לחוות עם היוצר את היום שלו.

זכויות יוצרים - נושא זכויות היוצרים הוא נושא רגיש וחשוב ביוטיוב. חשוב לדעת - באם אנו לא מחזיקים ב-100% מהזכויות של התוכן שאותו אנו מעלים אנחנו חשופים לבעיות כמו מחיקת הסרטון, מחיקת הערוץ, ואפילו תביעה משפטית.

חותמת זמן - עשיתם סרטון ארוך? הוא מחולק לכמה נושאים? תוכלו ליצור חותמות זמן בתיאור ולהגדיר בדיוק איפה דיברתם על כל אחת ואחת מהנקודות על מנת להקל על הצופים!

טאמבנייל - התמונה הקטנה המייצגת כל סרטון וסרטון. חשוב מאוד לעשות תמונה ממוזערת טובה מכיוון שזה מה שצופה פוטנציאלי יבסס את החלטתו על האם לצפות בסרטון שלך או לא.

יוטיוב סטודיו - המקום שבו ניתן לשלוט בערוץ היוטיוב שלכם - רוצים להעלאות סרטונים? לעבור ולענות לתגובות? לצפות בנתונים של סרטונים? כל זה ועוד הרבה דברים אחרים ניתן לעשות מכאן.

כתוביות - ישנן 2 דרכים לצרף כתוביות לסרטון: צרובות (כחלק מהסרטון וידאו - מוטמעות בסרטון עצמו) או בנפרד כלומר ישנו קובץ כתוביות נפרד שמעלים גם ליוטיוב ומקשרים לסרטון - בצורה השנייה יוטיוב יודע לקרוא טוב יותר את הסרטון ולכן זו הדרך שאני ממליצה עליה.

לייב - ביוטיוב ניתן לשדר בשידור חי ולהגיע בכך לקהל שלפעמים הוא קצת אחר.

מסכי סיום וקארדים - בעשרים השניות האחרונות בכל סרטון (חוץ מסרטונים הקצרים מחצי דקה), ניתן לשתול בעזרת יוטיוב כפתורים קליקביליים המאפשרים להרשם לערוץ, לעבור לאתר או לצפות בסרטון או פלייליסט נוספים. קארדים הם בדיוק על אותו עקרון אך מופיעות כמין פלאח למעלה בצד ימין של הסרטון.

נוטיפיקציות - בתור יוצרים עלינו לעודד כל הזמן את הצופים לפעול בצורה מסוימת. אחת מהפעולות הנפוצות היא לחיצה על הפעמון. בעזרת לחיצה על הפעמון הצופה יכול לבחור לקבל התראות כל פעם שעולה סרטון חדש ישירות לנייד.

סטוריז - כמו בפייסבוק ואינסטגרם גם ביוטיוב יש סטורי! הסטורי ביוטיוב עובד מעט אחרת ונשאר לשבוע ולא ל-24 שעות, ובנוסף הצופים יכולים להגיב עליו בצורה פומבית בלבד.

ערוץ יוטיוב - המקום בו מרוכזים כלל הסרטונים שלכם, מספק חלון ראווה לתכנים הקיימים בערוץ. חשוב להשקיע בנראות ובסדר בו כי כמו חנות עם חלון ראווה מבולגן וריק - אם לא יהיה סדר ותוכן אטרקטיבי במרחק לחיצה אחת - תאבדו צופים פוטנציאליים!

פלייליסטים - קבוצות של סרטונים המאוגדות על ידי נושאים שונים ומעודד בכך את הצופים להשאר יותר זמן בערוץ שלכם. מנסים להגיע למונטיזציה? חסר לכם שעות צפייה? זו הדרך שלכם "ללכוד" צופים ולהשאיר אותם לאורך זמן בערוץ!

צ'אט - במהלך לייב או הקרנת בכורה ישנה אופציה של צ'אט לייב שבו ניתן לדבר בשידור חי עם הגולשים, לענות על שאלות ועוד. מדובר בדרך נהדרת להתקרב לקהל וליצור קהילה של ממש עם הצופים!

קליקבייט - תמונת טאמבנייל המנסה לפתות את הצופה להכנס לסרטון על ידי פרובוקציות והגזמות סדרך כלל ללא בסיס. שימוש בקליקבייט אולי יביא להרבה כניסות לסרטון, אבל ברגע שהצופים יבינו שההבטחות הן חסרות בסיס ומוקצנות מאוד - הם יצאו וישאירו זמן צפייה ממוצע נמוך - דבר שיפגע בערוץ.

רשומים - צופים שלחצו על כפתור ההרשמה כמנוי יקבלו התראות על סרטונים חדשים, כמו גם הסרטונים מעתה יופיעו גם בטאב הערוצים אליהם הם רשומים. על מנת לגרום לצופים להרשם לערוץ, יש צורך להזכיר להם על כך בכל סרטון, לשים כפתור הרשמה במסכי הסיום, וכמובן - ליצור תוכן מעניין ואיכותי.

שעת העלאה - השעה הראשונה שבה מעלים את הסרטון הינה קריטית ומכתיבה ליוטיוב עד כמה כדאי לו לקדם את הסרטון. בשעה הזו כדאי להפיץ את הסרטון כמה שיותר - בקבוצות פייסבוק רלוונטיות, באינסטגרם, בוואטסאפ, בטיק טוק וכו'. מומלץ גם מלכתחילה לחשוב באיזה שעה קהל היעד שלכם זמין לצפות בתוכן (בערוצים המעלים קבוע ניתן לבדוק באנליטיקס את השעה עליה יוטיוב ממליץ). כדאי ומומלץ שהסרטונים יעלו ביום ושעה קבועים.

תגיות - התגיות הן המקום לספר ליוטיוב על מה מדבר הסרטון שלכם באמצעות שימוש במילות מפתח קשורות. יוצרים נוטים לנסות לחשוב שצריך להיות מקוריים כאשר משתמשים בתגיות, אבל ההפך הוא הנכון. הקו המנחה הוא שאנשים כשהם מחפשים בגוגל או ביוטיוב, לא מחפשים בצורה מקורית, אלא ההפך - בצורה הכי בנאלית שאפשר ולכן אף על פי שהתוכן וההצגה שלו צריכים להיות מקוריים, התגיות לא.

Comments


  • TikTok
  • Facebook
  • Instagram
  • youtube

©2020 by Sari

bottom of page